pontoon-blackjack

Pontoon Blackjack er faktisk navnet på to forskjellige typer spill, og den ene varianten er Britisk, og har i grunn de samme reglene som vanlig blackjack. Den andre varianten er fra Malaysia, og denne versjonen av blackjack har noe litt mer spesielle regler, som er grunnen til at det er denne versjonen som vi skal fokusere på i denne artikkelen.

Spillet går ut på det samme som i vanlig blackjack, men det er noen spesielle regler når det kommer til dobling og splitting, som gjør at spillet kan oppleves noe annerledes enn standard versjonen av spillet. Dette gjør at mange spillere har noen spørsmål når det kommer til Pontoon Blackjack, og de vanligste av disse skal vi her besvare.

Når vil dealer stå i Pontoon Blackjack?

Dealer spiller i denne varianten med de vanlige reglene som gjør at nye kort må trekkes helt til dealer har minimum 17, med et unntak. Hvis dealer har en soft 17, altså 17 poeng hvorav ett av kortene er et ess, så må dealer trekke minimum et nytt kort. Dette vil si at dealer i grunn da kun har 7 poeng, og må igjen komme seg opp til minimum 17 poeng. Hvis dealer derimot har en soft 18, eller høyere så vil dealer stå, så denne regelen gjelder altså kun når det er soft 17 det er snakk om.

Kan jeg splitte i Pontoon Blackjack?

Ja det kan du, og dette foregår med ett unntak som i vanlig blackjack. Hvis du splitter et sett med ess så vil du ikke kunne trekke flere kort. Dette vil si at du kun vil få ett nytt kort til hver hånd med ess, og at du så må stå med disse kortene, uansett hva din poengsum er. Hvis du får 2 så vil du altså måtte stå med en soft 13. Dette gjør også at begge dine hender vil være en soft, da ess alltid vil bli regnet som 11 etter at du har splittet et slikt par.

Kan jeg doble i Pontoon Blackjack?

Ja, det er mulig å boble i Pontoon Blackjack, men i noen tilfeller så er ikke dette å anbefale. I mange tilfeller i vanlig blackjack så ønsker spillere å doble når de har en soft hånd, altså en hånd som har et ess. Spesielt så er dette noe som ofte gjøres når spilleren har en soft 18. I Pontoon Blackjack så er dette derimot ikke å anbefale, siden alle ess i en dobling kun vil telle som 1. Du har altså ikke valget om å telle ditt ess som 11, noe som gjør at dersom du dobler på en soft 18, så betyr det i praksis at du dobler på 8, ikke 18. Siden det etter en dobling kun er mulig å trekke ett nytt kort, så ender dette med at dette trekket ikke er til å anbefale.

Kan jeg gi opp hånden i Pontoon Blackjack?

I dette spillet så kan du velge å gi opp din hånd, slik at du får tilbake halvparten av din innsats, dersom dealer sitt synlige kort er enten et ess, eller et bildekort, altså knekt, dame eller konge. Hvis dealers kort er et annet så er det ikke mulig å gi opp hånden, og du må altså spille ferdig denne runden. Det å gi opp hånden er derimot ikke noe som anbefales, siden dette vil ugyldiggjøres dersom dealer har blackjack. Når du gir opp så vil dealer nemlig sjekke for blackjack før du får tilbake halve din innsats, og dersom dealer har dette så vil du tape hele innsatsen uansett.

Kan jeg vinne mot dealer med 21 i Pontoon Blackjack?

Ja, det er faktisk mulig i Pontoon Blackjack. I dette spillet så vil ikke dealer trekke sitt andre kort før alle spillere har spilt ferdig sine hender, og dersom du får enten blackjack, altså ess og et kort verdt 10 på dine to første kort, eller om du trekker kort helt til du er på 21 poeng så vil du vinne. Dealer trenger da ikke å sjekke sitt andre kort, siden du automatisk vil gå seirende ut av den runden. Hvis det er andre spillere rundt bordet så vil dealer selvfølgelig trekke sitt andre kort også for å spille ferdig runden med de spillerne som ikke har blackjack eller 21, men uansett om dealer da ender med blackjack eller 21 så vil ikke dette påvirke din gevinst. Du vinner altså uansett så snart du treffer 21 i dette spillet. Dette er kanskje den aller største fordelen du som spiller har over dealer i Pontoon Blackjack, i forhold til i vanlige blackjack spill.

Featured Casino
€ 1000 VELKOMMEN BONUS!